Ni hao!

"Vaikka kuinka opiskelisi ja lukisi Hong Kongia, todellisuus lyö sua avokämmenelle kasvoihin"

Yhdyn tuohon. Kun saavuin lentokentälle ja siitä keskustaan, silmäni pyöristyivät ja monttu aukeni. Ihan uskomatonta. Väkeä kuin pipoa, kirkkaita valomainoksia joka puolella, jackiechanejä kadunkulmissa syömässä nuudeleita ja yleistä kiinalaista hektisyyttä. On pieni haaste kirjoittaa tätä, koska on niin vaikea kuvailla verbaalisesti meininkiä. Kun saavuin Hunghomin dösäasemalle, vastassani oli läjä kiinalaistyttöjä (tai pikemminkin Hong Kong -tyttöjä, siinä on ilmeisesti vissi ero) ja muutama vaihtari. Lähdimme ajelehtiimaan asuntolaa kohti ja yllätys yllätys, huonekaverinani oli Ville Jyväskylästä. No, saa sentään hieman suomea vääntää.

Bongasimme paikallisen oppaan, jonka avustuksella lähdimme haahuilemaan kaupungille. Hän antoi meille kullanarvoisia vinkkejä ja ohjeita miten "valkoisen" ihmisen kannattaa menetellä täällä ja yleensäkin kertoi kiinalaisista tavoista ja kulttuurista. Menimme syömään jotain kummaa (hehe) mutta kyllä maistui! Mä oon ihan lovena kiinalaiseen (ja japanilaiseen ja korealaiseen) ruokaan, namnam. Mutta kyllä mutsin safkat on aina ykkösiä, pakko myöntää! Ruokailu on iso juttu täällä, kiinalaiset on varsinaisia kulinaristeja. Ette uskokaan minkälaisia pöperöitä on tarjolla. Mm-m!

Tuun viettämään paljon aikaa Hong Kong Polytechnic Universityssä. Campus alue on mielettömän iso. Alussa tulen olemaan aika hukassa, mutta kyllä se siitä. Campus on ehkä siistein ja huolitelluin koulualue mun koulu-urallani, ei roskan roskaa missään ja alue on suoraan kuin jenkkiläisestä high school-leffasta. Mutta palailen siihen enemmän, kun itse opiskelu alkaa.

Olen nyt ollut täällä vajaa kaksi päivää, joka tuntuu joltain kahdelta viikolta. Sivistääkseni lukijoita, olen nyt siis Kowloonin niemimaalla, joka on se ns. pienempi paikka. Hong Kong Island on se isompi juttu ja on myös olemassa New Territories alueita ja pienempia kyliä valkoisine biitseineen. Eilen huristeltiin taksilla Hong Kong Islandin puolelle noin 15 hengen porukan kanssa bilettämään. Paikka oli ibiza-tyylinen menomesta, jossa väkeä oli -hmm- ihan hulluna! Kuvitelkaapa Stockmannin lauantairyysis potenssiin kaksi. Sai käyttää hieman kyynärpäätaktiikkaa. Mutta hauskaa oli senkin edestä.

Suurin ero kotimaahan on tosiaan tuo väenpaljous. 7 miljoonaa ihmistä ei ole mikään Hollola tai edes Helsinki. Ihmisiä hyörii ja pyörii 24/7 joka puolella ja hälinä ei lopu koskaan. Toinen huomattava ero on hintataso. Muutamia esimerkkejä mainitakseni, 12-pack olutta maksaa noin 2-3 euroa, Big Mac setti supersizenä 3 euroa, ja kadun mitä ihmeellisimmät tuotteet ovat lähes ilmaisia. Opiskelija viettää kunnon porvarielämää täällä!

Juttua riittäisi jo pelkästään näiden kahden päivän ajalta ihan riittävästi, mutta kärsivällisyyttä janoiset lukijani, parhaat ajat ja stoorit ovat vasta edessäpäin!

1203049.jpg
Lentokentällä henkilökunnan saattelemana.

1203050.jpg
Katukuvaa.

1203052.jpg
Kämppä. Asun 3. kerroksessa, niin ei tarvitse jonottaa hissiä jatkuvasti.

1203053.jpg
Carmen, Kalle and Vivian.

1203054.jpg
oookeii....

1203055.jpg
Vaihtariposse.

1203056.jpg
Katubiletystä by Taru, Kalle ja Shivani.

1203057.jpg
Laiva ajautunut reitiltään.

1203058.jpg
Perussetti. Älkää kysykö mitä toi on.

1203059.jpg
Chinese and Finnish.

1203060.jpg
Paikallinen Siwa.

1203061.jpg
Turistiposeeraus.

1203062.jpg
Suomalaiset juntit kampuksella.

1203063.jpg
Getting ready to parteiii!