Toukokuun 19. yö meni valvoessa ja lähdin aamulla kunnon tokkurassa lentokentälle ja parin tunnin nokosten jälkeen sai alkaa väistelemään yli-innokkaita ja jumalattoman ärsyttäviä taksikuskeja Bangkokin lentokentällä. Hengailin siellä yksinäni muutaman tunnin jonka jälkeen tapasin matkakumppanini Ritan (Portugali), Sushin (HK) ja Kellyn (Korea) ja eikun testaamaan thaisafkoja.
Bangkok on kyllä aivan eri sfääreissä kuin Hong Kong, jotenkin "villimpi" ja törkyisämpi. Ihmiset elävät ns. päivä kerrallaan, safkaa saa jos saa myytyä jotain -asenteella. Käytiin Grand Palacessa kattomassa temppeleitä ja ajeltiin jokiveneellä sinne sun tänne. Ja eihän sitä voi lähteä 12h junamatkalle ilman parin euron hierontaa ;)
Junasta tuli väkisinkin mieleen armeija-aikainen Rovajärven junareissu. Olihan tämä nyt tietty hieman siistimpi, mutta ahistus alko puskee siellä kopissa aika nopeesti. Odottaminen kannatti, koska perillä odotti kunnon biitsit. Oltiin siis Etelä-Thaimaan Krabissa, jossa oli tarkotus viettää pari lööbailupäivää. Käytiin snorklailemassa ja veneilemässä ja vaikka puitteet ovatkin menossa massaturismin suuntaan, oli kyllä hienot pari päivää!
Sitten oli taas edessä matkustamisrumba, aluksi 12h takaisin Bangkokiin ja sieltä toiset 12h junalla Pohjois-Thaimaaseen Chiang Maihin, joka on tunnettu yöbasaarialueestaan. Tunnelma oli kuin jossain hippifestareilla, puljua toisensa perään ja katumarkkinointi oli aika tehokasta. Hienointa kaupungissa oli kuitenkin norsuratsastus ja sen jälkeen parin tunnin vaellus keskellä 'sademetsää'. Turhat hiet pystyi sitten huuhtomaan vesiputouksessa :) Putoukselta jokea pitkin bambulautalla hostellille, kapteeni Kalle ei kaatanut lautan kuin pari kertaa..
Valittiin minibussi seuraavaksi kyytimuodoksi Laosin rajalle, jossa oltiin yksi yö rantamotellissa. Tytöt muuten pelasivat joka ilta kivi-paperi-saksia, siitä että kuka "joutuu" bunkkaa mun kanssa. Heh..
Seuraava etappi oli veneellä Luang Prabang cityyn Laosiin pikaveneellä. Maisemat oli siistejä, mutta nämä thaiveneet eivät paljon anna armoa länsimaalaisille "hujopeille". 6h polvet ja perse tunnottomina (paria lyhyttä pysähdystä lukuunottamatta) pisti luonteen koville. Tällaiset pienet uhraukset tosin unohtuvat melko nopeasti, kun pääsee paikallisten hedelmätarjottimien ääreen perillä. Mestan kohokohtana oli uiminen luonnon uima-altaassa vesiputouksen alla. Suht raikastava kokemus..
Paikallisdösää ei oltu vielä kokeiltu, joten tuskailtiin 6h seuraavaan kohteeseen, Vang Vieniin, jossa on reppureissaajien hyvin tuntema 'rengasajelu'. Eli traktorin sisäkumeilla lasketellaan jokea pitkin ja pysähdellään alkukantaisissa, mutta tunnelmallisissa rantabaareissa. Matkan varrella on lukuisia liaaneita ja muita härveleitä, joista pääsee ponkaisee veteen aika kivassa kaaressa.. ihan mieletön setti, tekno soi ja sadat ihmiset bailasivat joen varsilla. Kuvia ei valitettavasti ole, koska en viittinyt riskeerata kameraa mahdollisen humalatilan takia. Muuten en sitten juonutkaan, koska matkakumppanini eivät olleet klassisia 'partytyttöjä' :)
Laosin pääkaupungissa Vientianessa käytiin vain parin tunnin ajan, koska taas piti junailla Bangkokiin se kiva 12h. Ympyrä sulkeutui, ja jatkoin lennolla HK:iin.
Yllättävän paljon reppureissaajia oli kömpinyt koloistaan, ja monilla oli samantyyppinen reitti kuin meillä, tai sitten vastakkaiseen suuntaan. Reissusta sai irti aika paljon, vaikka oltiinkin "vain" 2 viikkoa tien päällä.
Sawasdee!

Blogi jää kohta lomalle, koska tämä seikkailu alkaa olemaan lopuillaan. Pistän tietty katsauksen RMJ:stä juhannuksen jälkeen, jos sieltä saa hyvää inspiraatiota----

Toivottavasti saitte edes jonkunnäköisen kuvan Hong Kongista (tai edes vähän huvittavan 2-minuuttisen kerran viikossa) tämän bloggauksen perusteella, vaikka aika subjektiivisesti kirjottelinkin. Törmäillään Finlandiassa! Word! :-)

1612761.jpg
Bangkok

1612782.jpg
Ao Nang, Krabi

1612798.jpg
Phi Phi Island

1612801.jpg
Aika tyly. Tämä kyllä loukkaa jotain peruslaillisia oikeuksia :)

1612809.jpg
Chiang Mai

1612819.jpg
Laosin rajalla.

1612827.jpg
Lao cuisine.

1612821.jpg