Terveiset taas täältä kylmästä (?) Honkkarista!

Ollut tosiaan aika skandinaavinen ilmasto viime päivät: 12-16 astetta ja vettä tulee ajoittain, mutta enpäs käy suomalaiseen tapaan valittamaan! Parempi tämäkin kuin "Iso pyry" mikä siellä kuulema vallitsee :)
Tänään oli tarkoitus lähteä katsastamaan kasinokaupunki Macau, mutta siirsimme reissun tuonnemmaksi juuri tämän sään takia. Päivän reissuksi muodostui Sha Tin -alueen tsekkaaminen, ja lähinnä siellä sijaitseva 'kymmenentuhannen buddhan luostari' (mussakin asuu pieni kulttuuri-ihminen). Kapusimme rappusia hyvin korkealle ja matkan varrella oli lukemattomia kultaisia buddhia, joista jokainen oli erilainen ilmeineen, eleineen ja asentoineen. Lisäksi huipulla sijaitsevassa temppelissä oli uskomaton määrä pikku-buddhia, joten kai tuo 10.000 pitää jotenkuten paikkansa? Reissun jälkeen maistui satay-kana ja ah, sitä niin ihanaa soijariisiä (muistuttakaa mua miltä peruna maistui??).

Olen jo alkanut sisäistää Hong Kongin infrastruktuuria, ja junilla ja metroilla liikkuminen ei tuota enää samanlaista päänsärkyä kuin alussa. Täällä oppii ns. katuröyhkeyttä - vain vahvimmat selviävät ihmismassan keskellä :D Jos näytät vähänkin aralta ja tyypilliseltä turistilta niin 80v mummotkin etuilevat sua surutta jonoissa. 

Ollaan käyty niin monessa paikassa,
että väkisinkin unohtuu tarinoida joistakin. Joka ilta 20:00 järjestetään valo- ja lasershow Kowloonin satama-alueella, joka oli kyllä mieleenpainuva. Pilvenpiirtäjät välkkyivät ja "ampuivat" lasersäteitä musiikin tahdissa ja 
koko kaupunki heräsi eloon. Jos oikein ymmärsin niin se järjestetään ilmeisesti 'yön ja Hong Kongin asukkaiden kunniaksi'. Osallistuimme myös City Tourille, joka vei meitä läpi kaupunkia osoittaen tärkeimpiä alueita. Opas oli tosin hieman amatöörimäinen - keskittyi lähinnä kertomaan kuinka ennustetaan kädestä ja missä voi bongata yläosattomia kiinalaisia tyttöjä :D

Koulusta puheenollen, alkusäädöstä huolimatta ovat asiat alkaneet rullata. Jokaisen oppiaineen konseptiin kuuluu parituntinen luento, joka käsittää n.150 oppilasta ja myöhemmin pidettävät tutorial-tunnit, jotka käsittävät vain n.20 oppilasta. Siellä jaetaan tehtäviä, jotka ovat erittäin haasteellisia (jopa valioluokan
haagalaiselle), koska ne sidotaan suoraan työelämään ammattimaisin raportein, eikä mitään fantasiayritys-bullshittiä. Mulla on alustavana ideana jäädä tänne työharjoitteluun syksyyn asti, porkkanana erittäin hyvä palkkaus sekä kansainvälinen työkokemus. Mutta katsotaan sitä keväämmällä..

Mennään illalla syömään paikallisten tyttöjen kanssa, jotka lupasivat viedä meidät jonnekin todella underground-kiinalaiseen paikkaan. Can't wait!

P.s. Aikaisemmista puheistani huolimatta, todennäköisesti pystyn järjestämään majoituksen heille, kenellä olisi hinkua tulla tänne (kenellä nyt ei olisi??:)) erittäin sopusuhtaiseen hintaan. Kaupanpäälle asiantunteva opas (minä!). Asiaa harkitsevat, ottakaapa yhteyttä.. Reissu olisi jotain ihan muuta kuin perusturistirysät, sen voin luvata ;)

1238331.jpg
Me & my local homies.

1238338.jpg
Temppelielämää...

1238371.jpg1238377.jpg1238379.jpg
Kaikennäköisiä hemmoja :)

1238391.jpg
Kultainen kuja. Tuota jatkui piiitkään.

1238398.jpg
Miehen pitää välillä sovittaa syntinsä.

1238405.jpg
Kiinalaista kalligrafiaa kokeilemassa. Ekat sanat mitä opin kirjoittamaan oli "Kalle" ja "Finland" haha.

1238423.jpg
Kananjalkaa - hyi h....:)

1238431.jpg
Ankka kainaloon baari-illan jälkeen ja kämpille napostelee.

1238439.jpg
Tyypillinen basaarikuja.