Kiinalainen uusivuosi on nyt onnellisesti takanapäin ja paluu arkeen koittanut jälleen. Meneillään oleva vuosi on tällä kertaa 'rotan vuosi' joten -84-syntyneillä pitäisi onnea riittää.. Monet vaihto-oppilaista lähtivät reissuun esim. Thaimaaseen tai Philippiineille, mutta itse ajattelin säästää hilloa ja jäädä fiilistelemään Kongiin. Seuraa kyllä piisasi täälläkin.

Kaikkihan tietävät kotimaisen uudenvuoden olevan vain yksi ryyppyilta ja muutamat kissanpierut ja perhoset (hehe), mutta täällä juhliminen kesti torstaista-lauantaihin.

Juhlinta alkoi perinteisellä paraatilla - kun saavuimme ytimeen olivat tiet todella tukossa ja vain n.190-senttiset pystyivät näkemään jotain massan takaa. Mutta hätä keinot keksii. Huomasimme takanaolevan hylätyn näköisen parkkihallin, johon livahdimme "no entrance!!" kylttien läpi. Kyllä sinne tulikin joku kiinalaismamma huutelemaan jotakin (miksi ne huutaa meille kiinaksi, eikö näy päällepäin ettemme välttämättä ymmärrä??!) mutta kiipesimme vain kerrosta ylemmäksi ja hän luovutti jahtaamisen. Joskus sääntöjen rikkominen kannattaa, sillä siellä oli todelliset vip-tilat. Näimme aivan kaiken ja alhaalla oleva väkijoukko ihmetteli, että miten ne tuonne ovat päässeet. Itse paraati oli toisaalta snadi pettymys - ei ollut Rio De Janeiro-tyylinen, vaan lähinnä eriskummallisia joukkoja kulkemassa n.10 min väliajoin. Hauskaa silti!

Perjantaina oli vuorossa kuuluisa ilotulitus. Luulisi tämän olevan hieno, koska ovathan kiinalaiset keksineet ruudin. Väkeä oli taas sanoinkuvaamattomasti molemmin puolen jokea, satojatuhansia - kenties jopa miljoonia. Saimme ihan kohtalaiset paikat ja pauke ja rytinä kesti intensiiviset puoli tuntia.. UUU, AAAA!! Siistii! Kyllä ne osaa. Tästä jatkoimme tanssilattioille (kyllä, booty on heilunut ;)) ja nautimme kansainvälisestä tunnelmasta aamuun asti.

Lauantaina alkoi jengi olemaan jo hieman väsähtänyttä. Kävimme kuitenkin parilla drinksulla loman loppumisen kunniaksi ja vaihdoimme kuulumisia matkoilta palanneiden kanssa. Uusivuosi loppui osaltani tyylikkäästi - flunssaan, kuumeeseen ja pienimuotoiseen vatsatautiin. Ja maanantaina jälleen kouluun, aaarghhh...

1289519.jpg
Yksi monista laivoista, tai mikä lie rakennelma onkaan.

1289515.jpg
Huippupaikat. Skol sille!

1289520.jpg
Rätä-tätä-tätä!!

1289530.jpg
*kohahduksia yleisöstä*

1289533.jpg
Hieman pää-merta seuraamassa pommittelua.

Ja loppuillan bileitä...
1289544.jpg

1289556.jpg

1289549.jpg

Hyvää ystävänpäivää kaikille lukijoille!!